Twente bedachtzaam: Qarabag is net als de andere clubs een goede tegenstander
Castaignos kent de club niet: "Het maakt me ook niet zoveel uit"

Twente bedachtzaam: "Qarabag is net als de andere clubs een goede tegenstander"

08-08-2014 15:41

FC Twente is nog niet bekend met de sterkte van de tegenstander in de Europa League. De club werd vrijdag bij de loting voor de play-offs gekoppeld aan FK Qarabag uit Azerbeidzjan.

In augustus 2009 speelden de twee ploegen weliswaar ook tegen elkaar, maar dat is alweer vijf jaar geleden en er is inmiddels veel veranderd. "Ik heb nog niet echt een beeld van deze tegenstander", zegt coach Alfred Schreuder dan ook op de website van FC Twente. "Maar ik heb gezien dat zij afgelopen week in de kwalificatieronde van de Champions League nipt zijn uitgeschakeld door Salzburg."

"Thuis winnen ze met 2-1 en in Oostenrijk werd met 2-0 verloren", vervolgt de oefenmeester, die dit seizoen officieel hoofdcoach is. "Qarabag is net als de andere clubs die we hadden kunnen loten een goede tegenstander. Wij willen de volgende ronde bereiken en dat we moeten we uitstralen."

Ook Luc Castaignos kan weinig kwijt over de Europese opponent. "Ik ben niet bekend met deze club of andere clubs uit Azerbeidzjan, ik heb daar nog nooit tegen gespeeld", reageert de spits. "Het maakt me ook niet zoveel uit, we willen naar de groepsfase en dan moet je winnen. Het is altijd belangrijk dat je in de uitwedstrijd een goed resultaat neerzet. Voor nu is het goed om te weten tegen wie we spelen, maar de focus ligt op de wedstrijd van zaterdag tegen Cambuur."