Technicus in Twente: Ik ben één van de jongens die het voortouw moet nemen
"De mensen zullen meer van me verwachten. Dat mag, dat doe ik zelf ook"

Technicus in Twente: "Ik ben één van de jongens die het voortouw moet nemen"

08-08-2014 15:55
1

Youness Mokhtar verwacht van zichzelf dat hij komend seizoen een bepalende speler bij FC Twente wordt. De technische linksbuiten kan zich waarschijnlijk op gaan maken voor een basisplaats, omdat Dusan Tadic en Quincy Promes vertrokken zijn.

De 22-jarige Mokhtar voetbalt nu bijna een jaar in Enschede. Een seizoen waarin hij veertien keer aan de aftrap stond, elf keer inviel en vooral als aangever belangrijk was. Naast de drie gemaakte goals gaf de Marokkaan namelijk acht assists. Mokhtar voelt zichzelf inmiddels 'een grote meneer', schrijft TC/Tubantia.

Wedden

Meer odds

"Dat komt natuurlijk ook doordat een paar belangrijke spelers vertrokken zijn", vertelt de aanvaller tegen de regionale krant, doelend op het vertrek van Tadic en Promes. "De mensen zullen daardoor meer op mij gaan letten en veel van me verwachten. Dat mag, dat doe ik zelf ook."

"Ik ben weliswaar pas 22 jaar, maar ik begin alweer aan m'n derde jaar in de Eredivisie", vervolgt Mokhtar. "Ik ben één van de jongens die dit jaar het voortouw moet nemen. FC Twente moet altijd het doel hebben om top vijf te spelen, dus komend seizoen ook."

Mokotjo inzetbaar
FC Twente trapt het seizoen zaterdag af tegen SC Cambuur. De meest recente aanwinst Kamohelo Mokotjo is speelgerechtigd en inzetbaar. De aanvoerder van vorig seizoen, Rasmus Bengtsson, is er sowieso niet bij. Hij is buiten de selectie gelaten, in tegenstelling tot Jesus Corona.

Over Andreas Bjelland, de nieuwe captain, bestaan nog twijfels. De Deen viel namelijk eerder deze week uit met een blessure. "Maar we hebben er vertrouwen in dat hij kan spelen zaterdag", liet trainer Alfred Schreuder weten.