Heracles plukt vruchten van 'prettige weken': Maar het examen is morgen
"Ik heb het gevoel dat we veel hebben kunnen doen"

Heracles plukt vruchten van 'prettige weken': "Maar het examen is morgen"

08-08-2014 16:59

Jan de Jonge heeft het gevoel dat Heracles Almelo klaar is voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, zaterdag in eigen huis tegen AZ. De club heeft een goede voorbereiding gehad.

"De voorbereiding is prettiger verlopen dan vorig jaar", oordeelt De Jong op de persconferentie, daags voor het treffen met AZ. "Er is meer duidelijkheid en structuur dan een jaar geleden. Ik heb het gevoel dat we veel hebben kunnen doen, maar het examen is morgen."

"We hebben gericht kunnen werken, ook omdat de nieuwelingen er al vroeg waren. Je merkt aan de ervaren jongens dat ze al veel hebben meegemaakt, dat is een meerwaarde. Bijvoorbeeld Simon Cziommer. Hij staat niet in de basis, maar heeft wel recht van spreken. Ik heb veel vertrouwen in de jongens die het morgen gaan doen. Ook in de spelers die op de bank zitten trouwens."

De trainer van Heracles is op zijn hoede voor de aanstaande tegenstander. "AZ heeft uitstekende spelers voor iedere positie. Er is niet heel veel veranderd. Spelers als Guus Hupperts en Steven Berghuis hebben veel kwaliteit, die kennen we. We willen graag de toon zetten, wat we spelen thuis. We willen ons publiek altijd wat bieden, daar zullen we alles aan doen."

De Jonge kan door blessures niet beschikken over Jeroen Veldmate (lies), Menno Heerkes (enkel), Dario Vujicevic (voet) en Rick Hemmink (knie). Bij AZ ontbreekt spits Aron Jóhannsson.