Doelverdediger kiest na FC Groningen voor avontuur in Puerto Rico
Nederlander met club in Midden- en Noord-Amerikaanse Champions League

Doelverdediger kiest na FC Groningen voor avontuur in Puerto Rico

14-08-2014 07:45
1

Andre Krul gaat, niet voor de eerste keer in zijn loopbaan als profvoetballer, een avontuur aan ver van huis. De doelman die het voorgaande seizoen onder contract stond bij FC Groningen stapt donderdag op het vliegtuig naar Puerto Rico waar hij gaat spelen voor Bayaman FC.

"Het klopt dat ik ga spelen voor Bayaman FC. Volgens mij ben ik straks de eerste Nederlandse voetballer die uitkomt in de Europese Champions League en in die van Midden- en Noord-Amerika", aldus Krul tegenover VoetbalPrimeur.

De 27-jarige sluitpost ondertekende een contract voor drie maanden bij de club. Dit zodat hij inzetbaar is tijdens de strijd om de Midden- en Noord-Amerikaanse Champions League met zijn nieuwe werkgever.

Krul moet met zijn nieuwe werkgever in de strijd om de voornoemde Champions League direct op bezoek bij een Mexicaanse topclub. "We spelen direct tegen America. Deze club speelt zijn wedstrijden in het Azteca Stadion, ik kijk daar echt naar uit."

De doelman maakte zijn debuut in het profvoetbal bij Telstar. Vervolgens was hij actief voor FC Utrecht, Sparta Rotterdam en AGOVV. Daarna begon zijn wereldreis bij Valletta FC en vervolgens bij het Colombiaanse Boyaca Chico. In het seizoen 2013/2014 stond hij onder contract bij FC Groningen.