In het kort: Colombiaan eist miljard van FIFA, nieuwe spits voor Hammers

In het kort: Colombiaan eist miljard van FIFA, nieuwe spits voor Hammers

14-08-2014 23:44
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

West Ham vindt nieuwe spits
West Ham heeft zich donderdag versterkt met Diafra Sakho. De 24-jarige aanvaller komt over van FC Metz en heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract. De Premier League-club was op zoek naar een extra spits door de blessures van Andy Carroll en nieuweling Enner Valencia. Sakho scoorde de afgelopen twee seizoenen 43 keer voor Metz, dat mede door die goals promoveerde naar de Ligue 1. Afgelopen jaar werd hij uitgeroepen tot beste speler van het twee niveau.

Legia vangt bot bij UEFA
Legia Warschau speelt komend seizoen definitief niet in de Champions League. De straf voor de Poolse club blijft gehandhaafd, zo maakte de Europese voetbalbond donderdag bekend. Legia won over twee voorrondewedstrijden simpel van Celtic, maar in de slotfase van de return werd een geschorste speler ingebracht. De UEFA zette de uitslag van dat duel (2-0 voor Legia) daarop om in een reglementaire 3-0 zege voor de Schotten, die daardoor alsnog naar de play-offs mochten.

Colombiaan eist miljard van FIFA
Een Colombiaanse advocaat heeft de FIFA voor een miljard euro aangeklaagd. Aurelio Jimenez beroept zich op de ‘morele’ schade die hij opliep naar aanleiding van de uitschakeling van zijn land op het WK in Brazilië. Het thuisland was met 2-1 te sterk en dat kon het hart van de 74-jarige man niet aan. Hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen met een hartaanval en daar stelt Jimenez de FIFA voor aansprakelijk. De wereldvoetbalbond reageerde nog niet.

Swansea City ziet duo vertrekken
Swansea City heeft afscheid genomen van de Spaanse voetballers Chico Flores en Pablo Hernández. De 27-jarige verdediger en 29-jarige aanvaller gaan in Qatar aan de slag bij respectievelijk Lekhwiya en Al-Arabi. Beide Spanjaarden speelden twee jaar in de Premier League voor de ploeg uit Wales. In hun eerste seizoen bij Swansea City wonnen Chico Flores en Pablo Hernández de League Cup.

The Swans betaalden in 2012 bijna zeven miljoen euro aan Valencia voor de Spaanse international Hernández, die daarmee op dat moment de duurste speler aller tijden voor de club was. Een jaar later maakte Swansea City ruim het dubbele van dat bedrag over aan Vitesse voor Wilfried Bony. Na het vertrek van Hernández heeft Marvin Emnes diens rugnummer 11 overgenomen

Tuyp keert bij Helmond terug in Jupiler League
Jack Tuyp keert terug in de Jupiler League. De dertigjarige spits uit Volendam speelt dit seizoen op huurbasis voor Helmond Sport. De Brabantse club huurt Tuyp voor een jaar van de Hongaarse ploeg Ferencváros, liet algemeen directeur Mario Captein donderdag weten. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgehandeld, kan de aanvaller zijn debuut maken voor Helmond Sport.

Tuyp bracht een groot deel van zijn carrière door bij FC Volendam, de club waarbij hij drie keer topscorer van de Jupiler League werd (2008, 2012 en 2013). De Volendammer werd vorig jaar bovendien gekozen tot beste speler van de eerste divisie. Hij ging vervolgens in Hongarije op avontuur bij Ferencváros, maar dat werd geen succes, net zoals zijn korte uitstapje naar FC Groningen in 2004 en 2005.

NAC Breda huurt Chelsea-spits Perica opnieuw
NAC Breda krijgt ook dit seizoen de beschikking over Stipe Perica. Dat meldt BN De Stem. De club uit Breda staat op het punt de aanvaller voor de tweede keer te huren van Chelsea. De negentienjarige Perica kwam afgelopen seizoen 25 keer in actie namens NAC en scoorde 6 treffers. Volgens de krant vereist Chelsea net als afgelopen seizoen geen huursom van de club uit de Breda. Naar verwachting traint Perica vrijdag voor het eerst mee bij de Eredivisie-club.

Ook Abidal zegt adieu tegen Les Bleus
In navolging van Samir Nasri en Franck Ribéry is ook Eric Abidal gestopt als international. De 34-jarige Fransman heeft zijn laatste wedstrijd in de nationale ploeg gespeeld, vertelt hij. "Het was een grote teleurstelling dat ik niet mee mocht naar het WK in Brazilië, ik had daar graag afscheid willen nemen. Nu is het voorbij voor mij", zei Abidal. De linksback speelde 67 interlands voor Les Bleus, waarmee hij in 2006 de WK-finale tegen Italië na strafschoppen verloor. Abidal deed met Frankrijk ook mee aan het EK van 2008 en WK van 2010. Bondscoach Didier Deschamps hield de oud-speler van Lyon, FC Barcelona en AS Monaco echter buiten zijn selectie voor het afgelopen WK. Abidal verruilde Monaco deze zomer voor de Griekse kampioen Olympiakos Piraues.

Robben te gast in populair tv-programma
Arjen Robben is in het nieuwe seizoen één van de gasten in het tv-programma College Tour. Dat meldt de NTR donderdag. Naast de voetballer van Bayern München en het Nederlands elftal is ook de Amerikaanse tv-presentator Jerry Springer één van de gasten in het populaire programma. De aflevering met Arjen Robben is de eerste van het nieuwe seizoen en wordt op 29 augustus uitgezonden.

Van Gaal tegen meest gehate club van Engeland
Louis van Gaal begint met Manchester United de jacht op de League Cup met een wedstrijd tegen MK Dons. Bij de loting van woensdagavond werd de Engelse topclub gekoppeld aan de ploeg die uitkomt in League One, het derde niveau in Engeland. MK Dons staat te boek als de minst populaire voetbalclub uit Engeland. De club is de 'opvolger' van het voormalige Wimbledon. De nieuwe eigenaren besloten de club van het zuiden van Londen naar het noorden te verhuizen en een doorstart te maken. Omdat United dit seizoen geen Europees voetbal speelt, moet de club al in de tweede ronde van de League Cup beginnen. De 'Mancunians' wonnen het tweede Engelse bekertoernooi vier keer (1992, 2006, 2009 en 2010).

Oud-Feyenoorder terug naar Brazilië
De Braziliaanse voetballer Michel Bastos keert in de herfst van zijn carrière terug naar zijn vaderland. De 31-jarige verdediger heeft een contract voor anderhalf jaar ondertekend bij São Paulo FC. Bastos komt over van Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten, dat hem afgelopen half jaar had verhuurd aan AS Roma. De Braziliaanse oud-international begon zijn carrière in Rotterdam bij Feyenoord en Excelsior, maar maakte pas echt furore in de Franse competitie bij Lille en Olympique Lyon. Bastos deed in 2010 mee aan het WK in Zuid-Afrika.