'Anderlecht kan na komst PSV-target gedroomde verdediger op de buik schrijven'
Van Buyten lijkt schoenen aan de wilgen te hangen

'Anderlecht kan na komst PSV-target gedroomde verdediger op de buik schrijven'

14-08-2014 12:15
3

Het is niet alleen maar hosanna voor Anderlecht. Na het aantrekken van Steven Defour hoopte de club op de komst van Daniel van Buyten, maar dat lijkt niet door te gaan.

Van Buyten, die na acht jaar de deur bij Bayern München achter zich dichttrok, had twee opties. Of hij zou zijn carrière voortzetten bij Anderlecht of hij zou zijn schoenen aan de wilgen hangen. Anderlecht had vervolgens goede hoop op zijn komst, maar lijkt bedrogen uit te komen. Het Laatste Nieuws meldt dat de mandekker mede door zijn privésituatie heeft gekozen om te stoppen.

Directeur Herman van Holsbeeck blijft desalniettemin vertrouwen houden in de komst. "Donderdag (vandaag, red.) heb ik een afspraak met hem, dan zullen we zijn beslissing kennen. Als hij wil tekenen, zullen we heel blij zijn. Dan hebben we wat we willen aan inkomende transfers. Daniel oogt nog heel fit, ik ben ervan overtuigd dat hij ons grote diensten kan bewijzen. Maar als hij daar zelf niet van overtuigd is, zullen we zijn beslissing respecteren. Dan moeten we op zoek naar een andere verdediger."

Van Buyten wil volgens Het Laatste Nieuws een punt achter zijn loopbaan zetten, omdat hij meer tijd aan zijn familie en gezin wil besteden. Bovendien wil hij er zijn voor vader Francis, die nog steeds de gevolgen draagt van een beroerte van vijf jaar geleden.