FC Utrecht blijft maar aan de gang met oplappen: Onvoorstelbaar
"Natuurlijk analyseren we of er een verband is tussen de kwetsuren, maar dat lijkt er niet te zijn"

FC Utrecht blijft maar aan de gang met oplappen: "Onvoorstelbaar"

14-08-2014 13:11
1

FC Utrecht en blessures; het blijft voorlopig een repeterend verhaal. Vooral de voorhoede van trainer Robbie Alflen had en heeft het zwaar te verduren. Bij de club uit de Domstad krabt men zich achter de oren over de oorzaak.

"Het is onvoorstelbaar en natuurlijk analyseren we of er een verband is tussen de kwetsuren", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International. "Maar dat lijkt er niet te zijn. Het zijn allerlei verschillende blessures en ook nog eens opgelopen op diverse ondergronden."

Vorig seizoen werd FC Utrecht al hevig geplaagd door de langdurige afwezigheid van belangrijke krachten als Jacob Mulenga, Willem Janssen en Edouard Duplan. Ook deze nog prille jaargang draait de medische staf overuren en dan met name met de aanvallers. Vrijdag moest Alflen bij de competitiestart zes voorhoedespelers missen.

De aanwinsten Ruud Boymans (schouder), Danny Verbeek (rug) en Rubio Rubin (neus) konden er niet bij zijn, terwijl ook Tommy Oar, Gyliano van Velzen en Edouard Duplan (allen knie) geblesseerd zijn. Alleen het Amerikaanse talent Rubin is zondag tegen Willem II waarschijnlijk inzetbaar.