Munsterman na nieuwe exodus: 'Je weet nooit of je voor de juiste prijs verkoopt'
"Je kunt er om lachen, maar we hebben niet voor niets zoveel trainers in dienst"

Munsterman na nieuwe exodus: 'Je weet nooit of je voor de juiste prijs verkoopt'

15-08-2014 12:00
4

FC Twente zag deze zomer verschillende belangrijke spelers vertrekken. De club uit Enschede streek vele miljoenen op met de verkoop van onder meer Dusan Tadic en Quincy Promes. De zomerse exodus in Enschede is de laatste jaren vaker regel dan uitzondering.

Opvallend is dat veel spelers die vertrekken bij FC Twente bij hun nieuwe clubs niet het niveau behalen wat zij in dienst van de Tukkers lieten zien. Voorzitter Joop Munsterman tast in het duister waarom spelers die voor vele miljoenen vertrekken niet lijken te slagen bij hun nieuwe werkgevers. "Wat ik wel weet, is dat wij goede voorwaarden scheppen voor spelers om te presteren", zegt Munsterman in gesprek met TC/Tubantia.

"Je kunt er om lachen, maar we hebben niet voor niets zoveel trainers in dienst. Wij proberen spelers te ontwikkelen en in hun kracht te laten voetballen, om zo het maximale eruit te halen." Munsterman stelt verder dat FC Twente altijd een positief saldo op transfergebied kan weerleggen. De voorzitter onderhandelde de afgelopen jaren met vele clubs over transfers van spelers van FC Twente.

Of FC Twente altijd het maximale uit de transfers heeft gehaald, is een vraag waar Munsterman geen antwoord op kan geven. "Dat weet je nooit. Wij hebben een prijs in ons hoofd en daarmee gaan we zo'n gesprek in. Maar het kan best zijn dat wij denken: goh wat een fantastische transfer, terwijl ze aan de andere kant lachen om dat bedrag", aldus Munsterman tegenover de regionale krant.