Feyenoord strikt gemotiveerde Kazim-Richards met optie tot koop
Aanvaller wordt gehuurd van Bursaspor

Feyenoord strikt gemotiveerde Kazim-Richards met optie tot koop

15-08-2014 16:12
14

Feyenoord heeft zich vrijdag definitief versterkt met Colin Kazim-Richards. De 27-jarige aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van het Turkse Bursaspor, met een optie tot koop.

Feyenoord kan Kazim-Richards volgend jaar transfervrij overnemen, zo meldt de club vrijdag via de officiële kanalen. Met de 35-voudig international van Turkije hebben de Rotterdammers een extra optie in de aanval. "Twee maanden geleden zijn we via Pierre van Hooijdonk getipt over deze speler", legt technisch directeur Martin van Geel uit.

"Vervolgens hebben wij ons huiswerk gedaan en onder andere via contact met gerespecteerde mensen die met hem gewerkt hebben een goed beeld gekregen van deze speler. Kazim-Richards heeft veel ervaring in het Turkse elftal, in de Champions League en in de Europa League en beschikt over kwaliteiten die we nog niet hadden in onze selectie."

De geboren Engelsman, die eerder uitkwam voor onder meer Fenerbahçe, Galatasaray, Olympiakos en Blackburn Rovers, is gehaald voor de spitspositie. Hij kan ook op de flanken uit de voeten. "Ik ben ontzettend blij met deze stap", vertelde Kazim-Richards in een eerste reactie.

"Feyenoord is een grote club met een geweldige historie, en dan heb ik het nog niet eens over het stadion. Ik ben enorm trots dat ik daar mag gaan spelen. Bovendien zie ik dit contract als een mooie kans voor mezelf. Ik heb bij verschillende clubs in Europa gespeeld en weet wat er voor nodig is om wedstrijden te winnen. Die winnaarsmentaliteit wil ik graag overbrengen op het team."

Bij Feyenoord is men vooral blij met het gunstige kostenplaatje. Het financiële risico is volgens Van Geel zeer beperkt. "En dat terwijl we de optie hebben om deze speler na dit seizoen langer aan ons te binden. In de tweede helft van het afgelopen seizoen is hij door omstandigheden weinig meer aan spelen toegekomen, waardoor hij erop gebrand is om bij ons weer minuten te gaan maken."