Volop lof voor Vitesse: Dat is niet normaal. Echt ongelooflijk, fantastisch
"Vitesse kan ook doorgaan, maar ze schieten de bal gewoon terug"

Volop lof voor Vitesse: "Dat is niet normaal. Echt ongelooflijk, fantastisch"

17-08-2014 12:43
1

Henk de Jong heeft zich zaterdag zeer positief uitgelaten over de sportiviteit van Vitesse. De Arnhemmers zagen de Friezen vlak voor tijd langszij komen, maar besloten niet veel later toch om de bal terug te geven toen Bartholomew Ogbeche geblesseerd op de grond lag.

"Dit punt voelt als een overwinning, maar ik moet eerst even terug naar drie minuten voor tijd", zei De Jong na afloop. "Daar heb ik een ongekende sportiviteit gezien van Vitesse." Cambuur had de bal uit het veld gespeeld, zodat Ogbeche behandeld kon worden. Vitesse schoot de bal daarna 'gewoon' terug en dat is volgens De Jong behoorlijk bijzonder.

Wedden

Meer odds

"Vitesse kan ook doorgaan, maar ze schieten de bal gewoon terug. Dat is niet normaal in het voetbal. Echt ongelooflijk, fantastisch", kwam de oefenmeester superlatieven tekort. "Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Ik heb er ook van geleerd, zal het zelf in de toekomst ook altijd zo gaan doen."

De Jong vond het gelijkspel een aardige afspiegeling van de wedstrijd. "Zij zijn de wat makkelijker voetballende ploeg, wij werden teruggedrongen, maar namen riciso's. We gooiden er vijf spitsen in. Wie doet dat nog meer? Wij zijn voor niemand bang. Vorige week tegen FC Twente wisselde ik trouwens níét aanvallend, maar toen kreeg ik van mijn kinderen op m'n donder. Martijn Bartho kon er toen niet in, maar nu wel."