Beugelsdijk wacht op eerste goal: Ik heb inmiddels al vijf keer op de lat gekopt
Verdediger maakt winnende strafschop in bekertoernooi

Beugelsdijk wacht op eerste goal: "Ik heb inmiddels al vijf keer op de lat gekopt"

17-08-2014 14:00

Tom Beugelsdijk heeft zich zaterdag met FSV Frankfurt geplaatst voor de volgende ronde van het Duitse bekertoernooi. De verdediger maakte in het duel met vierdeklasser Sportfreunde Siegen (3-3) de negende en winnende strafschop.

Beugelsdijk stond niet echt te springen om achter de bal plaats te nemen. "Ik moest de negende strafschop nemen", vertelt hij aan Voetbal International. "Penalty's zijn niet echt mijn ding, maar op een gegeven moment was ik toch echt aan de beurt. Maar ik schoot hem wel feilloos binnen, dus dat was wel even een opluchting."

De club uit de Tweede Bundesliga, die het seizoen begon met twee nederlagen - had het knap lastig met Sportfreunde Siegen. "Het was een typische bekerwedstrijd met een prachtig sfeertje. Maar de moeizame zege kwam niet voort uit onderschatting. We kwamen 2-0 achter door persoonlijke fouten. Dan loop je achter de feiten aan. Gelukkig hebben we het alsnog recht kunnen trekken."

Beugelsdijk maakte dus de winnende penalty, maar was ook in de reguliere speeltijd al dicht bij een treffer. "Ja, twee keer zelfs", reageert de Hagenaar. "Ik heb inmiddels al vijf keer op de lat gekopt uit een hoekschop, dus mijn eerste echte goal kan niet lang meer uitblijven. Die gaat snel vallen, denk ik."