FC Twente troeft Feyenoord af en strikt Ziyech voor vier jaar

FC Twente troeft Feyenoord af en strikt Ziyech voor vier jaar

Gepubliceerd: zondag 17 augustus 2014 om 17:43zo 17-08-2014 om 17:43

FC Twente heeft zondag de slag om Hakim Ziyech gewonnen. De spelmaker komt definitief over van sc Heerenveen en tekent in Enschede een vierjarig contract.

Twente leek in een felle strijd met Feyenoord verwikkeld te raken, maar Ziyech heeft de knoop zondag al doorgehakt. Hij vervolgt zijn loopbaan in Enschede. Het is een kwestie van tijd tot Twente de transfer wereldkundig maakt.

Ziyech is de opvolger van Quincy Promes, die vorige week de overstap naar Spartak Moskou maakte. FC Twente betaalt een afkoopsom aan Heerenveen. De hoogte van het bedrag is niet bekend gemaakt, maar naar verluidt gaat het om drie à vier miljoen euro, meldt TC Tubantia.

"Het sportieve aspect heeft de doorslag gegeven", legt Ziyechs zaakwaarnemer Mustapha Nakhli uit aan De Telegraaf. "Bij FC Twente bleek de kans wat groter om op zijn favoriete positie, de nummer 10-plek, te spelen. In Rotterdam zou hij vaker als linkshalf of buitenspeler worden gebruikt.

Nakhli benadrukt dat het een moeilijke keuze was. "Hakim heeft een uitstekend gesprek gehad met Feyenoord-trainer Fred Rutten en de onderhandelingen met technisch directeur Martin van Gaal verliepen perfect. Het contract dat Feyenoord aanbood, was geweldig, zelfs beter dan dat van FC Twente. Maar hij heeft niet voor het geld, maar de sportieve uitdaging gekozen."

Ziyech is donderdag al inzetbaar voor Twente in de play-offronde van de Europa League. FK Qarabagh is daarin de tegenstander. Na het aantrekken van Kamahelo Mokotjo (PEC Zwolle) heeft Twente nu de posities op het middenveld weer sterk bezet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws