Gudde kijkt met eigen ogen rond in Kiev: Waakzaam zijn we natuurlijk wel
Feyenoord-directeur eerder dan de ploeg op pad

Gudde kijkt met eigen ogen rond in Kiev: "Waakzaam zijn we natuurlijk wel"

18-08-2014 16:01
1

Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord vertrekt dinsdagochtend al naar Kiev. In het bijzijn van teammanager Bas van Noortwijk zal de beleidsbepaler de situatie in kaart brengen voor de Europa League-wedstrijd tegen FC Zorya Lugansk.

Gudde zal zowel het hotel, het stadion alsmede de tussenliggende wegen bestuderen. "Een ongebruikelijke gang van zaken", luidt zijn reactie op de clubwebsite. "Maar al staan volgens alle door ons geraadpleegde instanties de seinen op groen om daar een wedstrijd te kunnen spelen, we nemen het zekere voor het onzekere. Bovendien willen we door eerder af te reizen zorgen dat alle zaken rond de reis van staf en selectie een dag later gladjes verlopen."

Gudde maakt zich niet erg bezorgd over de trip naar Oekraïne. "Maar waakzaam zijn we natuurlijk wel. Alle mensen en de vele partijen die we de afgelopen weken hebben gesproken hebben aangegeven dat zij zich veilig voelen in Kiev en dat we gewoon kunnen reizen. Ik wil dat echter met eigen ogen vaststellen, voordat ik de ploeg laat afreizen. Ook als zij er straks zijn zullen we uiteraard alert blijven, zoals ook wordt geadviseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken."