Nieuwelingen direct van waarde voor zegevierend Chelsea
Costa en Fábregas maken indruk bij Londenaren

18-08-2014 22:55
1

Chelsea heeft het uitduel met Burnley tot een goed einde weten te brengen. De Londenaren kenden een valse start, maar knokten zich nog in de eerste helft naar een 1-3 overwinning.

Chelsea-trainer José Mourinho baarde voorafgaand aan het duel opzien door Thibaut Courtois te bombarderen tot eerste doelman en Petr Cech naar de bank te verwijzen. De Portugees had ook een basisplaats over voor nieuwelingen Cesc Fábregas en Diego Costa. Het tweetal moest echter toezien hoe Burnley na een klein kwartier brutaal de leiding nam. Het was Scott Arfield die zijn ploeg met een daverende knal op een 1-0 voorsprong bracht.

Het antwoord van Chelsea liet vervolgens niet lang op zich wachten. De van Atlético Madrid overgekomen Costa stond drie minuten na de openingstreffer van Arfield precies op de juiste plaats om een rebound binnen te werken. Een paar minuten later toonde ook Fábregas zijn klasse. De Spanjaard zette André Schürrle met een geweldige pass vrij voor Burnley-doelman Tom Heaton, waarna de Duitser beheerst afrondde: 1-2.

De beslissing in het duel viel in de 34e minuut, toen verdediger Branislav Ivanovic de bal uit een hoekschop tegen de touwen werkte en de eindstand op 1-3 bepaalde. Het mooiste moment uit de tweede helft viel in de 84e minuut te noteren, toen Didier Drogba zijn rentree maakte in het Chelsea-shirt. De Londenaren voegen zich dankzij de zege aan kop bij Manchester City, Liverpool, Arsenal en Swansea City.