In het kort: Weer operatie voor pechvogel Groningen, goed nieuws voor Twente-fans

In het kort: Weer operatie voor pechvogel Groningen, goed nieuws voor Twente-fans

20-08-2014 20:03
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Pechvogel FC Groningen opnieuw onder het mes
Nick Bakker blijft maar met blessures kampen. De verdediger van FC Groningen liep op de training van woensdag een kniekwetsuur op, een kijkoperatie moet nu duidelijk maken wat er aan de hand is. Bakker was juist aan het terugkeren van een kruisbandblessure, opgelopen in april 2013. FC Groningen meldt op de clubsite dat nog niet duidelijk is wanneer de ingreep kan plaatsvinden.

UEFA onderzoekt racistische tekst Italiaanse voorzitter

De UEFA heeft aangekondigd onderzoek te gaan doen naar Carlo Tavecchio. De keresverse voorzitter van de Italiaanse voetbalbond ging zijn boekje te buiten toen hij bij een vergadering Afrikaanse spelers uitmaakte voor 'bananeneters'. "In de Engelse competitie controleren ze de spelers van tevoren. Als het profs zijn, dan mogen ze komen om te spelen. Bij ons krijgen we een jongen die eerst bananen at en bij ons ineens een speler van Lazio kan worden", zei de preses, die voor dezelfde regels als in Engeland pleitte. Tavecchio heeft al enkele malen zijn excuses aangeboden, maar dat is voor de UEFA niet voldoende.

Benaglio zwaait af

Doelman Diego Benaglio stelt zich niet langer beschikbaar voor de Zwitserse nationale ploeg. Dat heeft de Zwitserse bond woensdag bekendgemaakt. De 30-jarige keeper van VfL Wolfsburg was tijdens het afgelopen WK in Brazilië eerste keus. Benaglio wil zich meer op zijn club en familie richten. De nieuwe bondscoach Vladimir Petkovic reageerde teleurgesteld. "Dit is heel slecht nieuws. Diego was mijn absolute nummer 1." Benaglio kwam in totaal 61 keer uit voor Zwitserland. Zijn laatste duel was de wedstrijd in de achtste finales van het WK tegen Argentinië, die na verlengingen verloren werd.

Wedden

Meer odds

Arrestaties verricht na bekerfinale
De politie heeft in totaal 38 verdachten opgepakt voor rellen die uitbraken in het Ajax-vak tijdens de bekerfinalewedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. De recherche denkt volgens een woordvoerder met de 38 mannen alle relschoppers te pakken te hebben, maar sluit niet helemaal uit dat er nog wat aanhoudingen volgen. De wedstrijd werd in april gespeeld in De Kuip in Rotterdam. Ajax-aanhangers gooiden met vuurwerk en richtten vernielingen aan. De wedstrijd moest daarvoor een poos stilgelegd worden.

In juli plaatste de politie tweemaal foto's van gezochte verdachten op internet. Dinsdag en woensdag moesten 17 verdachten uit diverse gemeenten zich melden. Alle verdachten krijgen een gebiedsverbod voor de ArenA en het centrum van Amsterdam en een stadionverbod voor 3 jaar. Een aantal verdachten moet in november voor de rechter verschijnen.

NAC Breda geeft Lurling waardig afscheid
Anthony Lurling krijgt alsnog een officieel afscheid bij NAC Breda. Op 31 augustus wordt de voormalig aanvaller van de club voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle nog één keer in het zonnetje gezet. Lurling vertrok vorig jaar in de winterstop in Breda, nadat hij botste met trainer Nebojsa Gudelj. Mede daardoor kwam het nog niet tot een officieel afscheid. Lurling speelde meer dan 250 wedstrijden voor NAC.

Duel FC Twente alsnog op televisie
De eerste wedstrijd in de play-offronde van de Europa League tussen FK Qarabagh en FC Twente wordt toch op de Nederlandse televisie uitgezonden. Dat meldt FOX Sports, dat de rechten heeft bemachtigd. De wedstrijd, die eerst niet uitgezonden zou worden, wordt van commentaar voorzien door Leo Oldenburger.

Cocu haalt Vloet en Koch bij A-selectie PSV
Rai Vloet en Menno Koch maken per direct deel uit van de A-selectie van PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt woensdag dat trainer Phillip Cocu de twee talenten heeft toegevoegd aan zijn spelersgroep. Wel kan het duo nog altijd in de Jupiler League uitkomen voor Jong PSV. Vloet verlengde onlangs zijn contract in Eindhoven. Net als Koch maakte Vloet ook afgelopen seizoen al deel uit van de selectie van Jong PSV.

Swansea City betaalt tien miljoen voor Argentijn
Swansea City heeft zich versterkt met Federico Fernandez. De international van Argentinië wordt voor zo'n tien miljoen euro overgenomen van Napoli. De 25-jarige verdediger maakte onderdeel uit van de WK-selectie van Argentinië, dat in de finale van het toernooi in Brazilië verloor van Duitsland. Fernandez tekent een contract voor vier seizoenen in Wales en kan zaterdag zijn debuut maken tegen Burnley.

PSV wil in zee met Panamees toptalent
PSV wil komend jaar Ismaël Diaz vastleggen. Dat meldt Voetbal International. Het toptalent uit Panama was reeds verschillende keren op proef in Eindhoven. Wanneer hij op 12 mei 2015 zijn achttiende verjaardag viert hoopt PSV een contract met de voetballer overeen te komen. PSV is onder de indruk van Diaz, die twee keer op stage was in Eindhoven, en ziet veel potentie in de voetballer. De aanvaller is ondanks zijn jonge leeftijd reeds A-international van Panama.

Voetbalwereld in rouw na overlijden Salazar
Pedro Salazar-Hewitt is op 55-jarige leeftijd overleden. De voormalig perschef van PSV was al geruime tijd ziek. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Niet alleen was Salazar verantwoordelijk voor alle perscontacten bij PSV, ook was de Chileen voor veel Spaanse en Zuid-Amerikaanse spelers een vertrouwensman. Salazar, die tussen 1997 en 2011 bij PSV werkzaam was, ging na zijn periode in Eindhoven aan de slag bij FC Twente.