PSV waakt voor messcherpe Wit-Russische counter: Denk wel dat wij favoriet zijn
"Als er sprake al zou zijn van onderschatting is dat na het resultaat tegen Zulte weggenomen"

PSV waakt voor messcherpe Wit-Russische counter: "Denk wel dat wij favoriet zijn"

20-08-2014 15:13
3

PSV kan donderdag in het Europa League-duel met FC Shaktyor Soligorsk geen beroep doen op Santiago Arias. De Colombiaans international is geblesseerd, laat trainer Phillip Cocu woensdag weten.

De rechterverdediger kampt met een dijbeenblessure en is donderdag niet inzetbaar. Goed nieuws is er voor Jetro Willems. De linksback, die onlangs zijn rentree maakte in het shirt van Jong PSV, zit voor het eerst sinds lange tijd weer bij de selectie van de hoofdmacht, openbaart Cocu. De hoofdtrainer van PSV liet tevens weten dat talenten Rai Vloet en Menno Koch worden overgeheveld naar de A-selectie. De twee jongelingen maakten een prima voorbereiding mee.

"Arias heeft een kleine blessure aan zijn dijbeen, die zal er niet bij zijn. Jetro zit wel bij de selectie, heeft twee keer met Jong PSV meegedaan. Die is fit en inzetbaar", schijnt Cocu op de officiële website van PSV zijn licht op de fysieke staat van zijn selectie. De tegenstander van donderdag is geen bekende in Europa. Toch heeft Shakhtyor indruk gemaakt op Cocu. De club versloeg in de vorige ronde Zulte-Waregem (2-5 en 2-2).

"Als er sprake al zou zijn van onderschatting is dat na het resultaat tegen Zulte-Waregem weggenomen", zegt Cocu donderdag. "Het was niet een eenmalige wedstrijd waarin ze zich aardig hebben gemanifesteerd. Het is een tegenstander waar we alert op moeten zijn, met veel ervaren spelers die heel goed kunnen counteren. Daar zal je voor moeten waken. Ik denk wel dat wij favoriet zijn, we moeten ons een goede uitgangspositie creëren voor de uitwedstrijd."