Keuzes vallen niet op 'scherpe' Vermeer: Dan denk ik: hoe is het mogelijk?
Goalie mag Ajax verlaten, opvolgers staan klaar

Keuzes vallen niet op 'scherpe' Vermeer: "Dan denk ik: hoe is het mogelijk?"

20-08-2014 17:16
8

Kenneth Vermeer hoopt nog voor het verstrijken van de zomerse transferdeadline een nieuwe club te hebben gevonden. Bij Ajax hoeft de goalie in ieder geval niet op veel speeltijd te rekenen.

Jasper Cillessen is in Amsterdam gebombardeerd tot eerste doelman en Vermeer mag de club verlaten bij een bod van één miljoen euro. Inmiddels heeft Ajax voorbereidend werk verricht en Diederik Boer (PEC Zwolle) en Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) laten weten dat zij in aanmerking komen om het eventuele vertrek van de 28-jarige Vermeer op te vangen. Dat stelt Voetbal International in zijn magazine.

Keeperstrainer Carlo l'Ami hoopt dat de sluitpost toch bij Ajax blijft. "Kenneth houdt zichzelf zó scherp dat hij ieder moment inzetbaar is. Mede daarom verwachtte ik dat hij mee zou gaan naar het WK. Als je hem selecteert voor de eerste trainingsstage doe je dat toch met een reden? Daarom begreep ik niet dat hij alsnog afviel. Zeker niet omdat Van Gaal meerdere keren zijn voorkeur voor Vermeer had uitgesproken."

In Voetbal International laat l'Ami verder weten dat hij het opmerkelijk vindt dat er zich nog geen topclub heeft gemeld voor Vermeer. "Ik zie internationale transfers voorbij komen waarbij ik denk: hoe is het mogelijk dat ze Kenneth niet nemen? Maar goed, dat moeten die clubs lekker zelf weten", aldus l'Ami.