Pasveer mogelijk vaker eerste keeper PSV: Heel goede indruk
Doelman speelt zich in de kijker bij Cocu

Pasveer mogelijk vaker eerste keeper PSV: "Heel goede indruk"

21-08-2014 21:50
6

Remko Pasveer kreeg donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtyor Soligorsk zeer verrassend de voorkeur boven Jeroen Zoet onder de lat van PSV. Trainer Philip Cocu sprak na afloop van een bewuste keuze en sluit niet uit dat de ervaren sluitpost vaker zal spelen dit seizoen.

"Pasveer maakt een hele goede indruk tot nu toe bij PSV. Voor deze wedstrijd is de keuze op hem gevallen. De wissel heeft niets te maken met twijfel over Zoet, we zijn zeker ook tevreden over hem. Maar we spelen veel wedstrijden. Ook voor een keeper vraagt het veel om je steeds op te laden. Natuurlijk wil elke speler altijd spelen. Maar we hebben met beide keepers gesproken en ze weten waarom we deze keuze hebben gemaakt", vertelde Cocu in gesprek met FOX Sports.

Cocu vervolgde: "Het is niet zo dat Pasveer de Europa League keeper is. Dat staat of valt met prestaties en bepaal ik dus niet vooraf. Of Zoet keept tegen Ajax? Wat we zondag gaan doen, zien we zondag. Binnenskamers is het duidelijk. Het vertrouwen heeft hij zeker niet beschaamd. Hij loopt al langer mee en dat heeft hij laten zien. Misschien wissel ik wel vaker dit seizoen. Dat kan als je twee zulke keepers hebt."

Ook een tweede poging om uit te vogelen wie er zondag keept in de competitietopper tegen Ajax was niet succesvol. Cocu: Wie er zondag keept? Dat zeg ik nooit, dus nu ook niet."