In het kort: meer keuze Van Gaal, NAC nog lang niet gezond, Oscar voor Zanetti

In het kort: meer keuze Van Gaal, NAC nog lang niet gezond, Oscar voor Zanetti

26-08-2014 14:02

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Evans weer inzetbaar
Manager Louis van Gaal heeft verdediger Jonny Evans terug bij Manchester United. De Noord-Ier maakte indruk tijdens de voorbereiding, maar moest de competitieduels met Swansea City en Sunderland missen vanwege een beenblessure. Voor de League Cup-wedstrijd tegen MK Dons op dinsdag is Evans weer fit bevonden, meldt de club via de officiële kanalen.

NAC blijft onder curatele
NAC Breda is opnieuw ingedeeld in Categorie 1, waardoor het dus nog steeds onder curatele bij de KNVB staat. De Brabanders verwachten 'pas eind 2016 structureel toe te treden tot Categorie II', schrijft de club op de eigen website. "Wij houden ons strikt aan de opdracht om NAC weer financieel gezond te krijgen," zegt controller Edgar Mol. "De ingediende begroting is weliswaar conservatief, maar laat groei zien die nodig is om van NAC weer een gezonde voetbalclub te maken. Het halen van opgelegde normstellingen wekt hierbij vertrouwen en is een opsteker voor de organisatie. We zijn op de goede weg."

Ter Stegen, Neymar en Vermaelen trainen weer
Doelman Marc-André Ter Stegen en aanvaller Neymar hebben voor het eerst weer getraind bij FC Barcelona, nadat de selectie maandag van een vrije dag genoot. Trainer Luis Enrique voerde dinsdag een oefensessie uit met 23 spelers, waaronder ook Thomas Vermaelen. Ter Stegen en Neymar deden nog niet met de groep mee, maar werkten individueel.

Aanstellingen scheidsrechters
Kevin Blom is dinsdag door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen koploper PSV en Vitesse die zondag om 12.30 uur in Eindhoven begint. Bas Nijhuis fluit twee uur later FC Groningen-Ajax. Richard Liesveld is toegewezen aan FC Twente-Feyenoord, dat in de namiddag de laatste wedstrijd van de vierde speelronde is.

Vrijdag 29 augustus
Go Ahead Eagles - Willem II, 20.00 uur. Scheidsrechter: Wiedemeijer.

Zaterdag 30 augustus
Cambuur - ADO Den Haag, 18.30 uur. Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
FC Dordrecht - AZ, 19.45 uur. Scheidsrechter: Janssen. 
Excelsior - Heracles Almelo, 19.45 uur. Scheidsrechter: Kamphuis. 
Heerenveen - FC Utrecht, 20.45 uur. Scheidsrechter: Higler.

Zondag 31 augustus
PSV - Vitesse, 12.30 uur. Scheidsrechter: Blom. 
FC Groningen - Ajax, 14.30 uur. Scheidsrechter: Nijhuis. 
NAC Breda - PEC Zwolle, 14.30 uur. Scheidsrechter: Van Sichem. 
FC Twente - Feyenoord, 16.45 uur. Scheidsrechter: Liesveld. 

Atlético in beroep
Atlético Madrid gaat in beroep tegen de schorsing van acht duels van trainer Diego Simeone. "We moeten afwachten hoe het beroep uitpakt. We gaan sowieso in beroep, want dat is gezond verstand", zei president Enrique Cerezo tegen Canal Plus. Simeone kreeg de schorsing voor zijn wangedrag tijdens de Supercopa, waar hij onder meer de vierde man een tik in zijn nek gaf.

Oscar voor Zanetti
Javier Zanetti heeft de 'Oscar voor de Sport' ontvangen. De Argentijn was van 1995 tot en met 2013 actief voor Internazionale en speelde 145 interlands. De middenvelder ontvangt de prijs vanwege het voorbeeld dat hij stelde voor de jeugd tijdens zijn lange carrière.