City-coach schat eerste rechtse directe op waarde: Dit zijn zespuntenwedstrijden
"We hebben een moeilijke start van het seizoen gehad, dus dit duel was erg belangrijk"

City-coach schat eerste rechtse directe op waarde: "Dit zijn zespuntenwedstrijden"

26-08-2014 13:53
1

Manchester City deelde maandag direct een tik uit aan Liverpool. De kampioen van Engeland was in eigen huis met 3-1 te sterk voor de runner-up van het afgelopen seizoen.

Manuel Pellegrini, trainer van Manchester City, schat de zege van maandag op waarde. "Dit zijn zespuntenwedstrijden. Zeker als we thuis spelen. Liverpool is een goed team en zal meestrijden om de titel. We hebben een moeilijke start van het seizoen gehad, dus dit duel was erg belangrijk", citeert NUsport Pellegrini in de Engelse media. De regerend kampioen won afgelopen week zijn eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Newcastle United (0-2).

Manchester City zag maandag Stevan Jovetic twee keer scoren. De miljoenenaankoop van afgelopen jaar trekt zijn goede lijn uit de voorbereiding moeiteloos door. Tot groot genoegen van Pellegrini, die al zijn aanvallers hard nodig heeft. "Ik ben niet alleen blij met zijn doelpunten, maar ook met zijn positiespel en harde werken. Vorig seizoen had hij veel pech met zijn blessure, maar er is nooit aan hem getwijfeld", aldus de Chileen.

Pellegrini stelt dat de selectie van City nog niet honderd procent is. "We hebben een zware voorbereiding gehad, door het WK, dus nog niet iedereen is honderd procent fit. Misschien na de interlandperiode. We gaan alle spelers in ieder geval hard nodig hebben. We moeten dan zeven wedstrijden in twintig dagen spelen. Ons voorseizoen en de start van de competitie zijn erg zwaar."