Voormalig jeugdinternational verruilt Cyprus voor Marokkaanse topclub
Oud-speler van NAC maakt overstap naar Afrikaanse competitie

Voormalig jeugdinternational verruilt Cyprus voor Marokkaanse topclub

26-08-2014 21:55

Fouad Idabdelhay maakt per direct de overstap van het Cypriotische AEL Limassol naar het Marokkaanse Wydad Casablanca. De aanvaller ondertekende een contract voor drie seizoenen bij zijn nieuwe werkgever.

“Het klopt dat er een akkoord is tussen alle betrokken partijen. Fouad heeft dinsdag het contract bij de club onderschreven. Een week geleden is hij naar Marokko vertrokken om er een kijkje te nemen en hij was direct enthousiast. Zijn contract bij AEL Limassol wisten we al iets eerder te ontbinden zodat hij transfervrij de overstap naar zijn nieuwe club kon maken. aldus zaakwaarnemer Serkan Kulup die samen met Kevin Olivieira werkzaam is voor SK Fortitude Sportsmanagement tegenover VoetbalPrimeur.

Idabdelhay maakte zijn debuut in het professionele voetbal op 26 september 2007 in dienst van NAC Breda in een bekerduel met Jong Stormvogels/Telstar. Hij kwam na zijn periode in Breda uit voor onder andere RKC Waalwijk, VFL Osnabrück en FC Dordrecht. De aanvaller speelde op jongere leeftijd regelmatig wedstrijden voor vertegenwoordigende elftallen van Nederland.

Wydad Casablanca eindigde het voorgaande seizoen op de zesde plaats in de hoogste afdeling van het Marokkaanse voetbal. In het verleden wist de club elf keer beslag te leggen op de landstitel.