Engelse media vegen de vloer aan met Van Gaal: 'DiSaster, een totale afgang'
Manchester United-trainer krijgt volle laag na League Cup-uitschakeling

Engelse media vegen de vloer aan met Van Gaal: 'DiSaster, een totale afgang'

27-08-2014 11:00
8

De Engelse boulevardmedia rekenen Manchester United en trainer Louis van Gaal daags na de bekerblamage tegen Milton Keynes Dons (4-0) keihard af. De grootmacht liep tegen een schandalige nederlaag aan in de League Cup en dat willen de tabloids weten.

'Zelfs David Moyes bereikte de halve finale van de League Cup. Van Gaal haalde niet eens de derde ronde. Een proces dat begon met kleine tegenslagen, is nu uitgegroeid tot een grote crisis', sneert The Daily Mirror. De Schotse manager moest afgelopen seizoen voortijdig vertrekken vanwege tegenvallende resultaten. 'Niet uitgesloten moet worden dat de slechte reeks zaterdag tegen Burnley wordt voortgezet, aangezien het zelfvertrouwen van de spelers tot een minimum is gedaald na deze catastrofale verliesbeurt', vertaalt NUsport een passage uit de krant.

Van Gaal deed tegen de derdeklasser een beroep op verschillende talenten, toch waren er ook zes A-internationals van de partij. Zij konden niet voorkomen dat United tegen een pijnlijke nederlaag aanliep. Ondertussen wacht Van Gaal op zijn eerste officiële zege als trainer van de Engelse club. 'Dit was een totale afgang. De transfer van Angel Di Maria (hij werd maandag voor 75 miljoen euro aangetrokken, red.) verdween naar de achtergrond door de jongste blamage in de korte periode van Van Gaal bij United', schrijft The Manchester Evening News.

The Daily Mail vraagt zich af waarom Van Gaal tegen MK Dons verschillende sterren niet inzette. Manchester speelt immers geen Europees voetbal. 'Zonder Europees voetbal wordt dit geen slopend seizoen voor United. Waarom de tweede keus inzetten tegen een club die aardig in vorm is? Robin van Persie en Wayne Rooney hadden vertrouwen op kunnen doen', aldus de krant. The Sun kwam zoals gewoonlijk met de uitsmijter: 'DiSaster', met een knipoog naar Di Maria, 'United vernederd door kleintjes'. En verder: 'Dit was Uniteds ergste nederlaag tegen een club uit een lagere divisie'.