Geen geslaagd debuut PEC Zwolle: Ongelooflijk, dit gebeurde thuis ook al
"Vorige week waren we gelijkwaardig, maar vandaag was Sparta de terechte winnaar"

Geen geslaagd debuut PEC Zwolle: "Ongelooflijk, dit gebeurde thuis ook al"

28-08-2014 23:13
1

PEC Zwolle-verdediger Maikel van der Werff vindt het Europese debuut van PEC Zwolle in het tweeluik met Sparta Praag ondanks het goede spel niet geslaagd. "We zijn uitgeschakeld, dus is het niet geslaagd. Balen", zei Van der Werff na afloop bij RTL 7.

De verdediger vervulde een schlemielige rol in Praag door over de bal heen te maaien bij de 1-0 en de bal van richting te veranderen bij de 2-0. "Ongelooflijk, want dat gebeurde in de thuiswedstrijd ook al. Maar we moeten realistisch zijn. In het begin kregen we twee grote kansen, daarvan had er zeker één in gemoeten. Daarna hebben we weinig kansen meer gehad."

Trainer Ron Jans had het gevoel dat er meer in zat, maar noemde de nederlaag uiteindelijk terecht. "Vorige week waren we gelijkwaardig, maar vandaag was Sparta de terechte winnaar. We waren individueel niet top en gingen te snel de lange bal spelen. Of dat een gebrek aan ervaring of toch een verschil in kwaliteit is, is moeilijk te zeggen. Maar toch waren deze Europese wedstrijden een geweldige ervaring", zei de trainer voordat hij zich door het Zwolse publiek liet toezingen.

Zondag reist Zwolle als medekoploper in de Eredivisie naar Breda voor het uitduel tegen NAC.