'Volgende megatransfer in de maak: Real Madrid heeft topspits binnen'
Koninklijke akkoord over transfer Falcao

'Volgende megatransfer in de maak: Real Madrid heeft topspits binnen'

28-08-2014 23:22
16

Real Madrid gaat weer een wereldtopper naar het Bernabeu halen. Volgens berichten van donderdagavond is De Koninklijke tot een akkoord gekomen over de transfer van Radamel Falcao. 

CalcioMercato meldt dat Real Madrid en AS Monaco elkaar donderdag hebben gevonden. De overeenkomst zou zijn ondertekend na de Champions League-loting in Monaco. Details over de deal zijn nog niet bekend, maar naar verluidt gaat het om een huurtransfer van twintig miljoen euro met een verplichting om de overgang definitief te maken.

De winnaar van de Champions League kon gaan shoppen nadat afgelopen week het vertrek van Angel Di Maria werd afgerond. De Argentijn leek zelf voor een transfer te opteren, maar later bleek dat Real gepusht heeft. De kans is groot dat men toen al met het plan speelde om de inkomsten te gebruiken om Falcao in te lijven.

De 28-jarige Falcao moet in Madrid de grote concurrent worden van Karim Benzema. De aanvaller speelde eerder voor Atlético Madrid, waar hij in 68 wedstrijden 52 keer scoorde. Bij AS Monaco maakte hij elf goals in twintig wedstrijden. Door een afgescheurde kruisband kon de Colombiaan, die bij Real landgenoot James Rodriguez treft, vorig seizoen niet vaker in actie komen.