Gemeente Waalwijk voorkomt faillissement RKC Waalwijk: Dit heeft grote gevolgen
"Als de gemeente niks doet dan gaat RKC Waalwijk failliet"

Gemeente Waalwijk voorkomt faillissement RKC Waalwijk: "Dit heeft grote gevolgen"

29-08-2014 11:19
8

De gemeente Waalwijk gaat proberen om RKC Waalwijk te behoeden voor een faillissement. Daarom is er een reddingsplan opgesteld door de gemeente. De Jupiler League-club heeft liquiditeitsproblemen en zal zonder hulp niet kunnen overleven.

"Als de gemeente niks doet dan gaat RKC Waalwijk failliet. Dit heeft grote gevolgen voor de financiële positie van de gemeente Waalwijk", zo citeert NUsport wethouder Ronald Bakker tijdens de raadzitting. "Dit is geen reddingsoperatie voor de voetbalclub, maar voor de financiële huishouding van de gemeente."

RKC heeft onder meer een belastingachterstand en een huurschuld uit 2008. Daarnaast is de begroting van RKC volgens de wethouder te veel gebaseerd op de inkomsten uit tv-gelden. Die zijn door de degradatie gedaald van 2,1 miljoen euro naar 1 miljoen euro per jaar. De gemeente denkt erover om de huur van het stadion te verlagen. Bij eventuele promotie stijgt de huur weer.

Het is niet de bedoeling dat de gemeente geld gaat steken in de noodlijdende club. "Het is niet dat wij RKC gaan helpen. Het reddingsplan is een methode om de financiële positie van de gemeente veilig te stellen. Wij vinden wel dat de club zijn eigen broek moet kunnen ophouden."