Verdediger blij met terugkeer in Eredivisie: Club kwam afspraken niet na
"Op deze manier hoop ik me weer in de kijker te spelen"

Verdediger blij met terugkeer in Eredivisie: "Club kwam afspraken niet na"

31-08-2014 08:34
1

Josimar Lima ondertekende in januari enigszins verrassend een contract voor anderhalf jaar bij het uit de Verenigde Arabische Emiraten afkomstige Al-Shaab. Ruim een half jaar later keerde hij weer terug naar zijn voormalige werkgever FC Dordrecht, dit mede omdat de Aziatische club zich niet aan de afspraken hield.

"De club koos er opeens voor om een andere koers te gaan varen en er werd direct een andere trainer aangesteld. Zoals het daar vaak gaat wilde ook deze trainer werken met zijn eigen spelers en dat begrijp ik dan ook wel. Ik heb vervolgens contact opgenomen met de club om tot een oplossing te komen. Van de trainer mocht ik vertrekken, maar de president wilde mij houden tot januari. Ik ging daar niet mee akkoord en daarna kwam de club de financiële verplichtingen niet na", aldus Lima tegenover VoetbalPrimeur.

Wedden

Meer odds

"Wij hebben een zaak aangespannen tegen de club en de uitslag was dat ik transfervrij kon vertrekken, dit omdat men de afspraken die gemaakt waren niet nakwam. FC Dordrecht was direct concreet en zo kreeg ik weer de kans om wedstrijden te spelen in de Eredivisie. Op deze manier hoop ik me weer in de kijker te spelen van het nationale elftal van de Kaapverdische Eilanden. Nu kan ik ook weer dichtbij mijn familie, vrienden en dochter zijn dus de keuze was niet moeilijk om weer terug te keren naar Nederland."

Lima (25) begon zijn professionele loopbaan in dienst van Willem II, dat destijds ook uitkwam in de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal. Vervolgens speelde hij vier seizoenen in dienst van FC Dordrecht voor hij in 2014 de overstap maakte naar Al Shaab uit de Verenigde Arabische Emiraten. Voor laatstgenoemde club speelde hij elf competitiewedstrijden.