Verrassing in Oranje-selectie Hiddink: Nee, ik zag het niet aankomen
"Elke bondscoach heeft z'n eigen redenen om spelers wel of niet op te roepen"

Verrassing in Oranje-selectie Hiddink: "Nee, ik zag het niet aankomen"

03-09-2014 07:47
5

Erik Pieters krijgt een nieuwe kans om zich te bewijzen als linksback van het Nederlands elftal. De verdediger van Stoke City was de grootste verrassing in de selectie van Guus Hiddink.

Hiddink ziet in Daley Blind een middenvelder, terwijl hij Dirk Kuyt ook niet meer als linksback wil gebruiken. De bondscoach kwam zodoende uit bij Pieters, die al ruim een jaar niet was opgeroepen. "Nee, ik zag het niet aankomen", bekent de oud-PSV'er in gesprek met de NOS. "Vrienden maakten me erop attent dat ik in de voorselectie zat. Dan is het hopen dat je ook in de definitieve selectie komt. Ik ben blij en trots dat ik er weer bij zit."

De 26-jarige vleugelverdediger heeft er geen moeite mee dat Louis van Gaal hem niet meenam naar het WK. "Elke bondscoach heeft z'n eigen redenen om spelers wel of niet op te roepen. Ik kon het makkelijk van me afzetten dat ik er niet bij was. Ik was trots als Oranje-fan. Natuurlijk had het anders kunnen zijn. Maar dat is als."

Pieters is begonnen aan zijn tweede seizoen bij Stoke, waar hij vorig jaar 36 wedstrijden speelde. "Ik ben in Engeland geen andere speler geworden. Wel heb ik veel geleerd en meegemaakt. Maar ik zal altijd een Hollandse back blijven. Dat is waarmee je bent opgegroeid en wat in je blijft zitten. Zo ben ik geen back die graag de lange bal speelt."