Vertrokken Alderweireld: Simeone heeft heel veel vertrouwen in mij
Belg is verdedigend veel sterker geworden: "Bij Ajax lag de nadruk meer op het mooie voetbal"

Vertrokken Alderweireld: "Simeone heeft heel veel vertrouwen in mij"

03-09-2014 18:40
3

Toby Alderweireld krijgt bij Southampton een trainer die volledig in hem gelooft, zo sprak hij woensdag al uit. Daarmee wilde de Belg echter niet suggereren dat dat bij Atlético Madrid niet het geval is.

Alderweireld laat in gesprek met Sporza weten dat hij heel blij is met zijn overgang naar de club van de gebroeders Koeman. "Dat wil zeker niet zeggen dat ik ongelukkig was bij Atlético", benadrukt hij. "We hebben samen de beslissing gemaakt om een seizoen meer te spelen. Ik ben blij dat Atlético daar ook positief over was."

"Trainer Diego Simeone heeft heel veel vertrouwen in mij. Hij wilde me enkel voor een jaartje verhuren. Ik ben extra blij dat ik deze stap heb kunnen maken", vervolgt Alderweireld. "Ik heb vorig seizoen ongeveer een derde van de wedstrijden gespeeld. Ik had wel meer willen spelen, maar ik heb toch de titel gewonnen in Spanje en de finale van de Champions League kunnen spelen."

Spijt van zijn transfer van Ajax naar Madrid heeft hij ook niet. "Ik zie het zeker niet als een verloren jaar, integendeel. Onder Simeone ben ik verdedigend veel sterker geworden. Bij Ajax lag de nadruk meer op het mooie voetbal, terwijl Simeone meer op het resultaat gericht is. Het was een andere speelstijl en ik heb enorm veel geleerd."