Rusland verpulvert Azerbeidzjan na teleurstellend WK
Ploeg Capello boekt weer eens succesje

03-09-2014 20:51
1

Het Russisch voetbalelftal heeft de generale repetitie voor de EK-kwalificatie goed doorstaan. Het team van bondscoach Fabio Capello versloeg Azerbeidzjan, nog altijd onder de hoede van de Duitser Berti Vogts, woensdag in Chimki met 4-0.

Bij rust stonden de Russen al met 3-0 voor door treffers van Alexander Kerzhakov, die binnen een kwartier tweemaal scoorde, en Sergej Ignachevitch, die zijn 101ste interland afwerkte. In de slotfase had ook invaller Vladimir Granat nog succes. Capello liet Dmitri Poloz debuteren. In de tweede helft maakten ook Magomed Ozdoev en Sergey Parshivlyuk voor het eerst hun opwachting in de hoofdmacht.

Kerzhakov kopte al na zes minuten raak na een uitstekende voorzet van Dmitri Kombarov. Dat was zijn 27ste goal in Russische dienst, een record. De aanvaller van Zenit Sint-Petersburg verdreef Vladimir Besjastnich definitief naar de tweede plaats op de nationale topscorerslijst. Hij maakte vijf minuten later ook zijn 28ste.

Rusland opent de EK-kwalificatie maandag tegen Liechtenstein, eveneens in de Chimki Arena.