Blessure Alcantara zorgt voor ergernis in München: Vraag het de dokter
"We kunnen geen precieze prognose geven. De ontwikkeling is zeer bedenkelijk"

Blessure Alcantara zorgt voor ergernis in München: "Vraag het de dokter"

04-09-2014 11:25

De langdurige blessure van Thiago Alcantara zorgt voor irritatie bij Bayern München. De Spanjaard is nu al zes maanden uitgeschakeld en hoewel een comeback langzaam nadert, heeft de club geen tijdstip meer in gedachten. 

Alcantara was een zeer gewenste speler van coach Pep Guardiola en in de zomer van 2013 kwam hij voor 25 miljoen euro over van FC Barcelona. Sinds maart 2014 staat de middenvelder nu aan de kant met een gescheurde binnenband. "We kunnen echt niet zeggen hoe lang het nog duurt", vertelt technisch directeur Matthias Sammer aan Kicker

De voortgang van de revalidatie is wat Bayern München zorgen baart en een snelle rentree lijkt er dan ook niet in te zitten. Sammer: "We kunnen geen precieze prognose geven. De ontwikkeling is zeer bedenkelijk." De blessure, of beter gezegd het herstel daarvan, zorgt voor ergernis, vond het vakblad uit. "Vraag het de dokter", antwoordde Guardiola.

De achtergrond daarvan is de behandeling van Alcantara in Barcelona. De Spanjaard reisde met goedkeuring van Guardiola naar Catalonië, waar vanwege een ontsteking cortisonen ingespoten werden. Deze omstreden methode moest ervoor zorgen dat Alcantara het WK zou halen, maar een maand later sloeg het noodlot weer toe. De cortisonen, afgeraden door Dr. Müller-Wohlfahrt, zouden daar verantwoordelijk voor kunnen zijn. Bayern moet nu eerst wachten tot het spul verdwenen is.