In het kort: terugslag Dost, Braziliaanse bond grijpt in, tweede ring voor Heracles

In het kort: terugslag Dost, Braziliaanse bond grijpt in, tweede ring voor Heracles

04-09-2014 12:22

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dost blijft sukkelen
Bas Dost blijft last houden van zijn enkel. De Nederlandse aanvaller van VfL Wolfsburg moet vanwege een peesontsteking in het gewricht opnieuw een trainingspauze inlassen. Dat maakte coach Dieter Hecking donderdag bekend. Dost heeft enkele maanden geleden een enkeloperatie ondergaan. Hij zal nu worden onderzocht door Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, de teamarts van Bayern München. Hecking hoopt dat Dost maandag de training weer kan hervatten.

Racisme breekt Gremio op
De Braziliaanse club Gremio is uit het nationale bekertoernooi gezet vanwege racistische uitlatingen van de fans richting een speler van Santos. Een sporttribunaal in Brazilië heeft dit bepaald. De supporters van Gremio scholden de voetballer van Santos in de eerste ontmoeting uit voor aap en maakten apengeluiden richting hem. De twee ploegen hadden woensdag de tweede wedstrijd moeten spelen, maar dit duel werd uitgesteld. De scheidsrechter mag ook negentig dagen niet in actie komen, omdat hij geen maatregelen heeft genomen tegen het gedrag van de aanhang van Gremio, waar oud-bondscoach Luiz Felipe Scolari sinds kort de coach is.

Escudé met pensioen
Voormalig Ajacied Julien Escudé is gestopt als actief voetballer. De 35-jarige Fransman had sinds de zomer geen club meer. "Ik wil nu reizen en tijd besteden aan mijn gezin", lichtte de verdediger zijn keuze toe. Naast het shirt van Ajax droeg de dertienvoudig international ook de tricots van AS Cannes, Stade Rennes, Sevilla en Besiktas.

Schade bij Cornelisse valt mee
Willem II kan binnenkort weer over Tim Cornelisse beschikken. De ervaren rechtsback viel tegen Go Ahead Eagles uit met een hamstringblessure, maar na het maken van een MRI-scan is gebleken dat de schade meevalt. Dat is een meevaller voor de Tilburgers, want in diezelfde wedstrijd raakte het ook al Ali Messaoud kwijt. De aanvallende middenvelder moet een maandje toekijken.

Definitief groen licht Heracles
Het is eindelijk zo ver voor Heracles Almelo. De Tukkers hoorden woensdagavond dat uitbreiding van het stadion definitief door kan gaan. In de toekomst komt er een tweede ring bovenop de tribunes van het Polman Stadion, waardoor de capaciteit groeit van 8.500 naar 13.500 zitplaatsen. De 'vernieuwbouw' zal waarschijnlijk komend seizoen gebeuren en Heracles blijft dan gewoon in het stadion zijn wedstrijden afwerken.

Nederland jaagt op primeur
Oranje kan donderdag voor een primeur zorgen als het wint van Italië. Nederland oefent tegen de Zuid-Europeanen, waarvan in vriendschappelijk verband nog nooit gewonnen werd. Zeven keer verloor het Nederlands elftal en vijf keer speelde het gelijk. In interlands 'om het echie' won Oranje driemaal van de vijf keer.