Guardiola gunt opvolger succes: 'Hij zal het bij FC Barcelona beter doen dan ik

Guardiola gunt opvolger succes: 'Hij zal het bij FC Barcelona beter doen dan ik"

Gepubliceerd: donderdag 4 september 2014 om 12:47do 04-09-2014 om 12:47

Pep Guardiola, de meest succesvolle trainer van FC Barcelona aller tijden, heeft een rotsvast vertrouwen in Luis Enrique. De nieuwe hoofdcoach van Barça wordt door Guardiola zelfs in staat geacht om beter te presteren dan hijzelf deed in Camp Nou.

Onder leiding van Guardiola voetbalde FC Barcelona tussen 2008 en 2012 liefst veertien prijzen bij elkaar, waaronder drie landstitels en twee eindzeges in de Champions League. "Natuurlijk kan hij mij evenaren bij FC Barcelona, ik heb hem hoog zitten. Hij zal beter werk leveren dan ik heb gedaan", zegt de huidige trainer van Bayern München in Sport over Luis Enrique. "Het is belangrijk voor FC Barcelona om zijn eigen identiteit terug te krijgen, een filosofie die iedereen herkent. Ik denk dat dit gaat gebeuren onder Enrique."

Guardiola en Enrique zijn goede bekenden van elkaar. De twee speelden tussen 1996 en 2001 samen bij FC Barcelona. Daarnaast was de 44-jarige Enrique tijdens het hoofdtrainerschap van Guardiola in Catalonië ook als trainer actief in Barcelona. Hij had Barça B onder zijn hoede. Enrique keerde deze zomer terug in Camp Nou nadat hij de afgelopen jaren als hoofdtrainer werkzaam was bij AS Roma en Celta de Vigo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws