Nederlands talent bij Chelsea: Mourinho wil me bij de groep houden
Terry mentor van international Jong Oranje

Nederlands talent bij Chelsea: "Mourinho wil me bij de groep houden"

07-09-2014 07:21
5

Nathan Ake lijkt dit seizoen een echte kans te krijgen in het eerste elftal van Chelsea. Het talent kon tijdens de voorgaande transferperiode rekenen op belangstelling van meerdere clubs, maar manager Jose Mourinho gaf geen toestemming voor een verhuurperiode.

"Hij heeft gezegd dat hij me echt bij de groep wilde houden. Niet veel jongens van negentien spelen al in de basis bij zo’n club, al lijken heel veel mensen dat soms wel te verwachten. Ik weet dat ik nog tijd heb en Mourinho is tevreden tot nu toe", aldus Ake tegenover De Telegraaf.

Het talent is zeer te spreken over de werkwijze van zijn wereldberoemde trainer/coach. "De manier waarop hij iets zegt en dingen duidelijk maakt bij trainingen. Als je bijvoorbeeld je voet terugtrekt, dan wordt hij boos. Hij houdt van mensen die elk moment álles geven en laat dan zien dat hij dat van je verlangt. Automatisch ga je daar in mee."

De ervaren spelers in de selectie van de miljoenenploeg zijn genegen om Ake bij te staan in zijn weg naar de top. John Terry is als het ware een mentor van de international van Jong Oranje. "In een oefenduel met Real Sociedad tijdens de voorbereiding was Terry in de wedstrijd alleen maar tegen me aan het praten en probeerde hij me positioneel te helpen. Hij helpt de jongere jongens echt met alles en praat veel met je over waar je aan moet werken. Hij maakt duidelijk wanneer de kansen komen je die echt moet pakken. Daar wacht ik op. De komende periode komen er veel wedstrijden aan."