Ongelukkig moment Martins Indi heeft geen gevolgen voor EK-kwalificatieduel
Alleen ernstig gemeen spel telt mee voor officiële wedstrijden

Ongelukkig moment Martins Indi heeft geen gevolgen voor EK-kwalificatieduel

07-09-2014 15:17
5

De rode kaart die Bruno Martins Indi donderdag kreeg tijdens het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Italië (0-2) heeft geen gevolgen voor het EK-kwalificatietoernooi. Hij is dinsdag inzetbaar als Oranje tegen Tsjechië de weg richting de Europese eindronde van 2016 in Frankrijk inslaat.

Rode kaarten tijdens oefenduels leveren alleen schorsingen op als het om ernstig gemeen spel gaat. Tijdens de EK-kwalificatie worden spelers na een derde gele kaart geschorst. Dat gebeurt weer na een vijfde en elke daarop volgende prent. Twee gele kaarten of een rode kaart in een wedstrijd leveren een automatische schorsing van tenminste een duel op.

De nieuwbakken verdediger van FC Porto stond tegen Italië slechts tien minuten op het veld. De voormalig speler van Feyenoord trok in het strafschopgebied zijn tegenstander naar de grond. De scheidsrechter bestrafte het voorval met een strafschop voor Italië en een rode prent voor Martins Indi. Na de benutte penalty nam Oranje een defensieve houding aan en was het oefenduel zo goed als gespeeld. 

(ANP)