Guardiola en Mourinho vliegen elkaar in de haren over lengte van gras
"Het lijkt erop dat Mourinho resultaat boven vermaak verkiest"

Guardiola en Mourinho vliegen elkaar in de haren over lengte van gras

08-09-2014 15:29

Het is geen geheim dat Pep Guardiola en José Mourinho niet elkaars beste vrienden zijn en onlangs kwam dat weer aan de oppervlakte. De twee toptrainers vlogen elkaar in de haren tijdens een jaarlijks samenkomen van de UEFA in Nyon.

Het Duitse TZ meldt maandag dat de twee in een heftige discussie verwikkeld raakten toen de standaardlengte van het gras ter sprake kwam. Volgens de huidige regels mag het gras niet hoger komen dan drie centimeter, terwijl Guardiola een maximum van 1,5 centimeter wil. De trainer van Bayern München pleitte ook voor een verplichte sproeibeurt voor het begin van iedere wedstrijd, om zo het spel sneller en dus aantrekkelijker te maken.

Mourinho stond vervolgens op om te protesteren. "Iedereen heeft een eigen speelstijl en dat moet gerespecteerd worden. Voetbal kan op verschillende manieren gespeeld worden", aldus de manager van Chelsea. Guardiola reageerde direct: "De schoonheid van het spel wordt bepaald door de coach. Het lijkt erop dat Mourinho resultaat boven vermaak verkiest. Dat is zijn goed recht, maar zo beleef ik voetbal niet."