Ik wil vaker met Lewandowski op het veld staan, ondanks mijn rol bij Ajax
Milik heeft het naar zijn zin bij nationale ploeg van Polen

"Ik wil vaker met Lewandowski op het veld staan, ondanks mijn rol bij Ajax"

08-09-2014 16:56
3

Arek Milik wordt in Polen gezien als de natuurlijke opvolger van Robert Lewandowski, maar voorlopig wil het nog niet echt vlotten. Bij Ajax staat het nog droog, mede door een gebrek aan speeltijd.

Milik moet de komende jaren het aanvallende duo met Lewandowski vormen bij de nationale ploeg van Polen. "Ik heb al een paar keer met hem samen mogen spelen. Het is leuk om met Robert op het veld te staan. Hij houdt net als ik van veel positiewisselingen en dat maakt ons gevaarlijk", aldus de spits, door Ajax voor een jaar gehuurd van Bayer Leverkusen, tegen Polska Times.

"Ook buiten het veld kan ik het goed met Robert vinden. Hij is altijd heel positief over mij. Ik hou van hem. Ik hoop dat ik vaker met hem mag spelen, maar dat is afhankelijk van hoe ik het bij Ajax doe."

Aan zijn relatie met de bondscoach zal het in ieder geval niet liggen. Adam Nawalka is een groot fan van Milik. "Dat is geen geheim", zegt de Ajacied. "Hij behandelt me bijna als een zoon. Hij heeft mij gemaakt tot de speler die ik nu ben. Ik ben niet zijn huisdier, maar heb wel een speciale relatie. Dat blijkt wel uit het feit dat hij mij weer heeft opgeroepen, ondanks dat ik niet speel bij Ajax."