Afellay doet weer wat hij het liefste doet: Geeft een onbeschrijflijk gevoel

Afellay doet weer wat hij het liefste doet: "Geeft een onbeschrijflijk gevoel"

Gepubliceerd: maandag 8 september 2014 om 17:09ma 08-09-2014 om 17:09

Ibrahim Afellay is terug van weggeweest. Na twee jaar afwezigheid door een gescheurde kruisband en gescheurde pees in zijn bovenbeen, meldde hij zich vorige week weer bij het Nederlands elftal. "Een onbeschrijflijk gevoel."

Het blessureleed sloeg een gat in zijn carrière, waardoor er 'slechts' 44 interlands achter zijn naam staan. "Een mens is kwetsbaar, of je nu voetballer bent of niet", aldus Afellay, inmiddels onder contract bij Olympiakos, in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik ben nooit iemand geweest die zijn toekomst plant. Maar de bevestiging daarvan krijg je als je dit soort dingen meemaakt."

Afellay maakte uitvoerig kennis met de andere kant van medaille van het voetballeven. "Mentaal word je heel erg op de proef gesteld. Datgene wat ik het liefste doe is voetballen, vanaf dat ik een kind was. Dat werd me ontnomen, zo voelde dat. Er zijn zat voorbeelden van spelers die zich niet meer weten terug te knokken na één zware blessure. Ik heb er twee gehad, twee hele zware, en ik ben nu weer terug. Dan denk ik dat het mentaal wel goed zit."

Dat hij zich weer een volwaardig voetballer voelt is de grootste winst, met de verrassende uitnodiging van Guus Hiddink voor Oranje als resultaat. "Ik besef nu dat er altijd dingen op je pad kunnen komen waarop jezelf geen invloed hebt. Dat ik weer terug ben, geeft me een onbeschrijflijk gevoel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws