Ajax laat jonge verdediger met Eredivisie-ervaring bij NEC naar Cluj vertrekken
Groenendijk neemt Ajax-talent mee naar nieuwe Roemeense club

Ajax laat jonge verdediger met Eredivisie-ervaring bij NEC naar Cluj vertrekken

08-09-2014 17:14
1

Danzell Gravenberch vertrekt definitief bij Ajax. De twintigjarige verdediger maakt de overstap van Amsterdam naar Roemenië, waar hij in de hoogste divisie bij Universitatea Cluj aan de slag gaat. Dat laat de landskampioen op de officiële website weten.

Roemeense media maakten afgelopen week al melding van de overgang van Gravenberch, die het spoor van Alfons Groenendijk volgt. De oud-speler van Ajax kende de verdediger nog van zijn periode in Amsterdam, waar hij tot het einde van het afgelopen seizoen actief was als trainer van Jong Ajax. Groenendijk, die in Roemenië aan de slag gaat als technisch directeur van Cluj, neemt Gravenberch nu mee naar zijn nieuwe club. Oud-Ajacied George Ogararu is de nieuwe hoofdtrainer van de Roemeense club.

Gravenberch maakte dit seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax en was in Amsterdam in het bezit van een contract tot de zomer van 2015. Hij maakt per direct de overstap naar Cluj. In dienst van Jong Ajax kwam de verdediger dit seizoen twee keer in actie in de Jupiler League. Afgelopen seizoen verhuurde Ajax Gravenberch aan NEC Nijmegen. Namens de club uit Gelderland mocht Gravenberch in totaal zes keer zijn opwachting maken in de Eredivisie. Gravenberch speelde sinds 2002 bij Ajax.