Groep G: Jubilerende Ibrahimovic ontsnapt aan rood tijdens gelijkspel in Wenen
Zweden krijgt puntendeling in Oostenrijk

08-09-2014 22:40

Oostenrijk en Zweden hebben elkaar maandagavond op een 1-1 gelijkspel gehouden. Zlatan Ibrahimovic kwam in zijn honderdste interland niet tot scoren, wel ontsnapte hij aan een rode kaart na een elleboogstoot.

Op Oostenrijkse bodem gingen beide landenteams vliegend van start. David Alaba schoot in de zevende minuut een penalty langs oud-PSV'er Andreas Isaksson na een handsbal van Sebastian Larsson. Erkan Zengin zorgde amper vijf minuten later voor de gelijkmaker door fraai raak te schieten. Hij had ook een tweede treffer kunnen maken, maar de lat weerhield hem van dat wapenfeit.

Ibrahimovic kon zijn jubileumwedstrijd niet opleuken met een doelpunt. Wel kreeg de spits van Paris Saint-Germain het aan de stok met opponent Alaba. Daarbij deelde de Zweedse sterspeler een elleboogstoot uit, maar de arbitrage zag die overtreding niet. Zodoende ontsnapte hij aan de rode prent.