Oranje op scherp: Je proefde dat die wedstrijd toch wat te makkelijk was opgevat
"Als dat besef er is, zullen er revanchegevoelens leven"

Oranje op scherp: "Je proefde dat die wedstrijd toch wat te makkelijk was opgevat"

09-09-2014 09:37
2

Na de teleurstellende oefennederlaag tegen Italië is er van het goede WK-gevoel weinig meer over. Toch blikt Hans van Breukelen positief vooruit op de uitwedstrijd tegen Tsjechië. Het verlies van donderdag moet in zijn ogen als wake up-call gelden.

"Die nederlaag was een cadeautje voor Guus Hiddink", trapt Van Breukelen af in De Telegraaf. "Er stond in feite nog niets op het spel, maar dit duel kan hij aangrijpen om de boel op scherp te zetten. Dat kun je aan hem wel overlaten."

De ex-keeper maakte Hiddink mee bij PSV. "Hij kan als geen ander spelers prikkelen. Zelfs als het goed gaat, maakt hij zo'n opmerking dat je nog een stap harder zet", aldus Van Breukelen, die ook te spreken is over de reacties van de spelers.

"Of je nou Wesley Sneijder, Robin van Persie of Bruno Martins Indi hoorde. Je proefde dat de wedstrijd tegen Italië toch wat te makkelijk was opgevat. Als dat besef er is, zullen er revanchegevoelens leven. En wat Guus al zei: een topteam of topland hoort niet twee keer achter elkaar te verliezen. Dus weten de spelers wat ze tegen Tsjechië moeten doen."