Strijd tegen homofobie gaat door: Het was bijna onmogelijk om het te vertellen

Strijd tegen homofobie gaat door: "Het was bijna onmogelijk om het te vertellen"

Gepubliceerd: dinsdag 9 september 2014 om 09:46di 09-09-2014 om 09:46

Thomas Hitzlsperger haalde een halfjaar na zijn afscheid alle kranten door te verklaren dat hij op mannen valt. Volgens de Duitser was het voor hem onmogelijk om al tijdens zijn carrière uit de kast te komen.

Hitzlsperger maakte afgelopen januari bekend dat hij homo is. De ex-prof wachtte daar bewust lang mee, vertelt hij in gesprek met The Daily Mail. "Het was bijna onmogelijk om het tijdens mijn loopbaan te vertellen. Niet vanwege de fans of andere spelers, maar vanwege de media. Het zou moeilijk zijn geweest om door te gaan alsof er niets was gebeurd."

De voormalig middenvelder strijdt nu voor acceptatie van homo's in het voetbal. Hij hoopt dat spelers komend weekend hun steun laten zien door met regenboogveters te spelen. "Dat zou laten zien dat er in de voetbalwereld geen plaats meer is voor vooroordelen. Vorig jaar speelde Everton al met die veters, dat was geweldig. Vanwege persoonlijke overtuigingen zullen sommige spelers er niet mee willen spelen. Dat moeten we respecteren, maar het is geweldig om te zien dat er zoveel spelers en clubs zijn die willen meedoen."

Onder meer de Arsenal-spelers Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud, Santi Cazorla en Mikel Arteta en QPR-middenvelder Joey Barton hebben toegezegd om aan de regenboogcampagne van Stonewall mee te werken. Die organisatie bestrijdt homofobie in de voetbalwereld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws