Van Persie is de onbetwiste nummer één, met afstand de beste die we hebben
"Hij was op het WK ook niet zo slecht als iedereen zei dat hij was"

"Van Persie is de onbetwiste nummer één, met afstand de beste die we hebben"

09-09-2014 09:59
10

Voor Roy Makaay is het alweer even geleden dat hij als international voor de dag kwam, maar hij volgt het Nederlands elftal nog altijd op de voet. Zo heeft de ex-spits een duidelijke mening over de discussie rondom Robin van Persie.

De aanvalsleider kreeg tijdens en na het WK de nodige kritiek te verwerken. "Maar hij is met afstand de beste spits die we hebben", zegt Makaay bij De Telegraaf TV. "Hij was op het WK ook niet zo slecht als iedereen zei dat hij was."

"Het verdedigende systeem was niet heel gemakkelijk voor hem, hij is natuurlijk een ander type aanvaller dan Robben. Maar desondanks is hij de onbetwiste nummer één. Hiddink laat hem ook niet voor niets aanvoerder zijn natuurlijk", vervolgt Das Phantom, die voor de bondscoach genoeg mogelijkheden ziet om het beter te doen dan Louis van Gaal.

"In het voetbal telt alleen de eerste plek, hè. Wij weten dan dat we derde zijn geworden, maar uiteindelijk weet iedereen over een paar jaar alleen nog wie er wereldkampioen is geworden. Ik verwacht een zeer gemotiveerde bondscoach, die er binnen zijn mogelijkheden alles aan gaat doen om Europees kampioen te worden", aldus Makaay.