Groep A: Ajax-spits levert bijdrage aan ruime IJslandse zege op Turkije
Geen winnaar bij andere duel tussen uitdagers Oranje

Groep A: Ajax-spits levert bijdrage aan ruime IJslandse zege op Turkije

09-09-2014 22:37

IJsland heeft dinsdag de leiding genomen in de groep van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck boekte in Reykjavik een verrassende zege op Turkije: 3-0.

Jón Dadi Bödvarsson opende in de achttiende minuut de score na mistasten van de Turkse doelman Onur Kivrak. Die ging een kwartier voor tijd ook lelijk in de fout bij een schot van Gylfi Sigurdsson. Kolbeinn Sigthórsson, de spits van Ajax, maakte even later de derde van IJsland.

De Turken speelden het laatste halfuur met tien man, nadat Ömer Toprak met twee keer geel uit het veld was gestuurd. IJsland speelt de tweede EK-kwalificatiewedstrijd op 10 oktober tegen Letland, dat dinsdag niet verder kwam dan 0-0 bij Kazachstan. Op 13 oktober komt Oranje op bezoek in Reykjavik.

Geen winnaar in Astana
In de groep van het Nederlands elftal hebben Kazachstan en Letland dinsdag de eerste EK-kwalificatiewedstrijd gelijkgespeeld. In Astana kwamen beide landen niet tot scoren (0-0). Kazachstan is op 10 oktober de tweede opponent van Oranje, Letland komt op 16 november op bezoek in de Amsterdam ArenA.

Letland is de nummer honderd van de wereldranglijst, Kazachstan staat op de 131e plaats.