Groep H: Italië maakt geen fout in Noorwegen, Kroatië wint ook
Geen verrassingen op eerste speeldag

Groep H: Italië maakt geen fout in Noorwegen, Kroatië wint ook

09-09-2014 22:41

Italië heeft dinsdag in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2016 een goed vervolg gegeven aan de oefenzege op het Nederlands elftal (2-0) van afgelopen donderdag. De Italianen wonen de lastige uitwedstrijd tegen Noorwegen zonder al te veel moeite met 2-0.

Italië brak de ban na iets meer dan een kwartier spelen. Simone Zaza tekende voor de 1-0 in pas zijn tweede interland. Leonardo Bonucci verdubbelde na een uur de marge. Zaza vertolkte donderdag nog een hoofdrol toen Bruno Martins Indi hem onderuit drukte toen hij doorgebroken was. Het kwam de Oranje-international op een rode kaart te staan.

Kroatië begint vlekkeloos
Kroatië begon de kwalificatiereeks ook voortvarend. De WK-ganger versloeg in eigen huis Malta met 2-0. De ploeg van bondscoach Nico Kovac had behoorlijk veel moeite met de Maltezen. Luka Modric zorgde pas in de eerste minuut na rust voor de 1-0. De 2-0 van invaller Andrej Kramaric kwam pas 10 minuten voor tijd. Malta speelde na een halfuur al met tien man, na de rode kaart voor Steve Borg, die hard doorging op Mario Mandzukic.

Wedden

Meer odds

Italië en Kroatië wonnen dus beide met 2-0 en gaan gedeeld aan kop in poule H. Bulgarije heeft na de eerste speelronde ook drie punten. De Bulgaren wonnen de uitwedstrijd bij Azerbeidzjan met 2-1. De zege werd pas in de slotfase veiliggesteld door Ventsislav Hristov. Bulgarije was na een kwartier op voorsprong gekomen via Ilijan Micanski, maar Dimitrij Nazarov trok de stand tien minuten na rust gelijk.