Jans: Ik wil me niet aansluiten in het rijtje mensen dat het zo veel beter weet
"We moeten Hiddink het krediet en de tijd geven om het recht te zetten"

Jans: "Ik wil me niet aansluiten in het rijtje mensen dat het zo veel beter weet"

11-09-2014 07:07
1

Na twee wedstrijden in zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal heeft Guus Hiddink al zware kritiek moeten verwerken. Ron Jans gaat daar niet aan mee. De trainer van PEC Zwolle, met wie hij onlangs nog tegen Sparta Praag speelde, gunt de oefenmeester van het Nederlands elftal tijd om zich te herstellen van de nederlagen tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1).

"De speelwijze van het nationale elftal, is bijna een kopie van hoe Sparta Praag speelt", zegt Jans in gesprek met De Telegraaf. De trainer van PEC Zwolle had echter geen boodschap aan aanvallende Tsjechische backs. "Wij hebben het toen gewoon op de PEC Zwolle-manier gedaan (4-3-3, red.). Je zou de beginopstellingen tegen Italië (4-3-3) en Tsjechië (5-3-2) eerder andersom verwachten."

"Ik zag dinsdag ook wat dingen die ik niet helemaal logisch vond en misschien anders had gedaan, maar ik wil me niet aansluiten in het rijtje mensen dat het zo veel beter weet", vervolgt Jans. "We moeten Hiddink het krediet en de tijd geven om het recht te zetten, want de pijlen zijn nu wel heel snel op hem gericht, ook qua persoonlijke benadering. Waarschijnlijk zou het met Vlaar en Robben erbij al anders zijn gegaan."