Ribéry niet onder de indruk van dreigement Platini: Trek me niets aan van politiek
Bayern-aanvaller: "Ik blijf bij mijn besluit om me volledig op Bayern te richten"

Ribéry niet onder de indruk van dreigement Platini: "Trek me niets aan van politiek"

11-09-2014 10:30
7

Franck Ribéry blijft bij zijn besluit om zich niet meer beschikbaar te stellen voor de Franse nationale voetbalploeg. De 31-jarige sterspeler van Bayern München kreeg veel kritiek over zich heen na zijn beslissing om te stoppen.

Onder meer UEFA-preses Michel Platini was boos en dreigde zelfs met een schorsing als hij een uitnodiging zou afslaan. Ribéry is echter niet onder de indruk van de spierballentaal van zijn landgenoot. "Ik trek me niets aan van al die politiek", zei Ribéry donderdag in het dagblad Die Welt. "Bondscoach Didier Deschamps begrijpt mijn standpunt. Ik blijf bij mijn besluit om me volledig op Bayern te richten. Meer wil ik over dit thema niet kwijt.

Platini reageerde boos op het besluit van Ribéry om niet langer uit te komen voor de nationale ploeg van Frankrijk. "Wanneer bondscoach Didier Deschamps hem oproept, moet hij naar de nationale ploeg komen", zei de UEFA-preses. "Dat is vastgelegd in de FIFA-statuten. Als hij niet komt, wordt hij voor drie wedstrijden van Bayern München geschorst."