'Ajax deed pogingen om jonge aanvallers van Barcelona los te weken'

'Ajax deed pogingen om jonge aanvallers van Barcelona los te weken'

Gepubliceerd: donderdag 11 september 2014 om 10:32do 11-09-2014 om 10:32

Ajax heeft afgelopen zomer weer geprobeerd één of meerdere talenten van FC Barcelona naar de Eredivisie te halen. De landskampioen klopte volgens El Mundo Deportivo in Camp Nou aan voor de aanvallers Adama Traoré en Jean Marie Dongou.

Barcelona ontving afgelopen zomer talloze verzoeken uit heel Europa voor de talenten uit de eigen opleiding, waarbij ook voorstellen van topclubs als Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Juventus en Arsenal zaten. Ook Ajax deed pogingen om één of meerdere jongelingen los te weken, maar net als alle andere clubs kregen zij een 'nee' te horen.

Voor de Spaanse jeugdinternational Adama kreeg Barça naar verluidt verzoeken van alle clubs uit Spanje, alsmede Louis van Gaals Manchester United, Everton, het Southampton van Ronald Koeman, Stoke City en Ajax. De Amsterdammers waren daarnaast, zoals bekend, op zoek naar een 'nummer 9' en vroegen in Catalonië naar Dongou.

De achttienjarige Adama is begonnen aan zijn tweede seizoen in Barcelona B en maakte vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht. De aanvaller, die het best tot zijn recht komt op de rechtervleugel, viel tweemaal in. Eerst in de competitie tegen Granada en enkele dagen later in de Champions League tegen Ajax. De Kameroener Dongou (19) zit al wat langer in de B-kern en heeft drie invalbeurten in de het eerste elftal op zijn naam.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws