De Tien: beste quotes van Dortmund-trainer Jürgen Klopp
Welke quotes van de Duitse oefenmeester zijn het meest legendarisch?

De Tien: beste quotes van Dortmund-trainer Jürgen Klopp

12-09-2014 10:10

Naast het inhoudelijke aspect heeft de hoofdcoach ook vaak een rol als uithangbord voor de club. Een goed imago draagt hier enorm aan bij. Jürgen Klopp is één van de grootste persoonlijkheden in het Duitse voetbal en baarde de afgelopen jaren opzien met talloze 'oneliners'. Vandaag een overzicht van zijn tien beste quotes.

Nabeschouwing Champions League-finale
Arjen Robben scoorde in de slotfase de winnende treffer van de finale waardoor Bayern München de cup met de grote oren won. Na afloop toonde Klopp zich een waardig verliezer met de volgende uitspraak: "Het enige wat ik kan zeggen is dat het een geweldige ervaring was. Londen is de stad van de Olympische Spelen, het weer was mooi, alleen het resultaat zuigt enorm!”

Competitiewedstrijd tegen Bayern München
Voorafgaand aan het duel in de Bundesliga tegen de Rekordmeister werd de charismatische trainer gevraagd naar zijn kansen om de Duitse grootmacht te verslaan. Zijn schitterend geformuleerde antwoord luidde als volgt: "Wij hebben een pijl en boog, en op een goede dag kunnen we ze raken. Bayern München heeft echter een bazooka."

8. Kevin-Prince Boateng vertrekt naar Schalke 04
De Duitse middenvelder Kevin-Prince Boateng speelde in 2009 een half seizoen voor Borussia Dortmund en kwam via een omweg bij AC Milan terecht waar hij meerdere seizoenen verbleef. Een jaar geleden verkaste The Ghetto Kid naar Schalke 04, aartsrivaal van de geelzwarten. De keuzeheer reageerde geschokt: "Schalke!? Hij was een goede man tot vanochtend. Waarom Kevin? Hij speelt voor het grote AC Milan."

7. Zijn toekomstplannen als trainer van Mainz in 2006
Jürgen Klopp speelde 338 officiële wedstrijden voor FSV Mainz voordat hij in 2001 werd aangesteld als hoofdtrainer van der Kamevalsverein. Ruim vijf jaar later kreeg hij de vraag voorgeschoteld wat zijn toekomstplannen op de lange termijn waren. De succesvolle oefenmeester antwoordde zelfverzekerd: "Ik blijf de komende twintig jaar bij Mainz, zeker weten!" Twee jaar later werd hij aangesteld als oefenmeester in Dortmund.

6. Wat te doen na de blessure van Mats Hummels
Nadat zijn vaste kracht Mats Hummels geblesseerd was uitgevallen werd door velen gevreesd voor een groot probleem voor Klopp en zijn mannen. De onvermijdelijke vraag volgde, wat te doen na de blessure van zijn defensieve waarde? Een heerlijk antwoord volgde: "We zullen op hem wachten als een goede vrouw die wacht op haar man tot hij uit de gevangenis komt."

5. Haartransplantatie of toch niet?
Twee jaar geleden keerde extraverte trainer terug langs de lijn na een welverdiende vakantie. Een journalist constateerde een andere haarlijn en vroeg om reactie. De man uit Stuttgart gaf goudeerlijk antwoord: "Ja, het is waar, ik onderging een haartransplantatie. Het resultaat mag er zijn, toch?"

4. Reporter krijgt het te verduren na slechte wedstrijd
De meeste oneliners van deze geniale trainer zijn gemaakt met een positieve twist. Echter kan hij ook smerig uit de hoek komen: "Val dood. Ik geef je liever tandpijn dan een interview. Kom je nog hier of wat?" Er zou uiteindelijk geen ondervraging meer plaatsvinden. 

3. Dortmunt wint eindelijk weer in München
Na een puike overwinning van Borussia Dortmund in de thuishaven van Bayern München kwam de veelbesproken man met een mooi statement: "De laatste keer dat onze club hier won was negentien jaar geleden. Toen kreeg het grootste gedeelte van mijn spelers nog borstvoeding."

2. Jürgen Klopp, het toppunt van optimisme
Het is een mooie eigenschap om altijd optimistisch te blijven, deze trainer bezit dit gegeven volledig. Na één van zijn zeldzame nederlagen staat hij na enige tijd bij de laatste journalist. "Toen ik het eerste interview gaf was ik zeer teleurgesteld. Tien minuten later tijdens het tweede gesprek had ik al een beter gevoel, ea een half uur dacht ik dat we de wedstrijd hadden gewonnen.” In één woord briljant!

1. Dortmund treft matige scheidstrechter in Champions League-duel
Iedereen herinnert het zich nog wel. De woedeuitbarsting van de BVB-trainer tijdens de Champions League-wedstrijd tegen SC Napoli. Klopp werd naar de tribune gestuurd en vervolgens twee duels geschorst. Nadien kwam hij met een toelichting. "Ik ben een beetje trots op mijn eerste rode kaart als coach. Ik benaderde de vierde official en zei: 'Hoeveel fouten zijn hier toegestaan? Als het er vijftien zijn, heb je er nog één over.'"