Twijfels in Den Haag rond overname door Chinees Wang: Kritisch onderzoeken
"Er is om uitstel van betaling gevraagd door United Vansen"

Twijfels in Den Haag rond overname door Chinees Wang: "Kritisch onderzoeken"

12-09-2014 09:03
2

ADO Den Haag wacht nog altijd op de definitieve overname door Chinezen. Hui Wang, directeur van het bedrijf United Vansen, kwam de afspraak om ruim acht miljoen euro over te maken weer niet na. De deadline is inmiddels verstreken. United Vansen zou wachten op goedkeuring van de Chinese overheid, in Den Haag zijn er echter twijfels of de spraakmakende deal nog wel doorgaat.

"Er is om uitstel van betaling gevraagd door United Vansen, omdat de Chinese overheid nog altijd goedkeuring moet geven. Dat duurt blijkbaar veel langer dan de Chinezen dachten", zegt ADO-eigenaar Mark van der Kallen in het Algemeen Dagblad. Is dat geloofwaardig? "Op deze manier doe ik zelf geen zaken, nee."

"We moeten kritisch onderzoeken of het klopt dat de ambtelijke molen vertraging veroorzaakt", vervolgt Van der Kallen zijn verhaal. "Op basis daarvan moeten we bepalen hoelang we nog willen wachten."

In eerste instantie zou Wang eind augustus het geld overgemaakt moeten hebben. Dat lukte hem niet, de deadline werd verschoven naar donderdag 11 september 23.59 uur. Ook die deadline wist Wang niet te halen. Vanaf vrijdag kan Van der Kallen de deal afblazen of via de rechter proberen af te dwingen dat Wang het contract nakomt.