Koning neemt 'Everlasting Hero' mee op staatsbezoek naar Zuid-Korea

Koning neemt 'Everlasting Hero' mee op staatsbezoek naar Zuid-Korea

Gepubliceerd: vrijdag 12 september 2014 om 09:34vr 12-09-2014 om 09:34

Guus Hiddink is al lange tijd geen bondscoach meer van Zuid-Korea, toch is hij in het Aziatische land nog altijd een held. Dat is de reden dat hij door koning Willem-Alexander meegevraagd is op staatsbezoek naar Zuid-Korea.

Hiddink, momenteel bondscoach van het Nederlands elftal, haalde in 2002 met Zuid-Korea totaal onverwacht de halve finale van het WK. Sindsdien kan hij niet meer stuk in Zuid-Korea. Koning Willem-Alexander heeft hem nu meegevraagd op staatsbezoek, donderdag was de voetbaltrainer op paleis Noordeinde in Den Haag om over zijn bijzondere missie te overleggen, meldt De Telegraaf.

De hofhouding nodigde Hiddink uit om te bespreken wat hij voor Nederland kan betekenen in Zuid-Korea. In principe gaat hij mee om de Koning en koningin Máxima te helpen om deuren te hopen voor het meereizende zakenleven.

Hiddink werd vorig jaar namens de president benoemd tot 'Everlasting Hero', voor zijn prestaties met de nationale voetbalploeg. Na het WK werd Hiddink ereburger van Zuid-Korea, hij was de eerste buitenlander die die status kreeg. Ook kreeg hij de Blauwe Draak, de toponderscheiding op sportgebied.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws